ENERGY OPTIMIZED OFFICE BUILDING WITH LED SOLUTIONS FROM SWAREFLEX


>> Download PDF <<

During renovation of the administration building great emphasis was placed on a formally restrained and functional architecture. The focus was on sustainability and the well-being of the employees.

The lighting concept followed these requirements. Besides unobtrusive integration of the luminaires into the acoustic ceiling, the quality of light was crucial: the aim was a daylight white, homogeneous and glare-free lighting solution with maximum energy efficiency. It was obvious that LED technology and an intelligent control system with daylight sensors and motion detectors were the method of choice.

The workstations were equipped with black panels with seamlessly integrated SWAROSPHERE luminaires. In the conference room recessed SWAROCUBE 2x2 modules were integrated into the perforated acoustic panels and guarantee brilliant lighting with enhanced vertical luminance. The luminaires blend well into the architecture and offer a uniform and glare-free illumination. SWARORAIL handrail luminaire inserts lead the way in the entrance area and the stairways.

The result is a pleasant working environment that fully meets modern requirements regarding lighting, climate and acoustics. Energy efficient technology and tailor-made luminaires are the key components of this sustainable lighting concept, in line with the elaborately renovated building.